Sposób przygotowania:
Galaretka z indyka
Golonki zalać półtora litra zimnej wody. Dodać ziarna pieprzu, ziele angielskie, liście laurowe. Zagotować. Następnie dodać obraną włoszczyznę i gotować ok. dwóch i pół godziny pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie zupełnie miękkie i zacznie odchodzić od kości. W tym czasie jaj ugotować na twardo i obrać je ze skorupek. Mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Oddzielić mięso od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w drobną kostkę. Wywar doprawić do smaku solą, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Groszek odsączyć z zalewy. Do małych salaterek nakładać mięso, pokrojone warzywa, pokrojone jaja, zielony groszek i posiekaną natkę pietruszki. Każdą porcję zalać wywarem i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny do czasu stężenia galarety. Galaretę podawać skropioną sokiem z cytryny.