V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Indyk z brzoskwiniami w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

po prostu trzeba spróbować..

Indyk z brzoskwiniami w galarecie

Składniki:

Indyk z brzoskwiniami w galarecie

 

  • 800 g fileta z indyka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki przyprawy do mięs
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • ocet
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Indyk z brzoskwiniami w galarecie
Mięso natrzeć przyprawą do mięs i tak pozostawić na około 30 minut, następnie polać 2 łyżkami oleju. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie należy pokroić indyka na cienkie plasterki, ułożyć na półmisku na to ponakładać pokrojone brzoskwinie i natkę pietruszki. Następnie należy w pól szklanki wody namoczyć żelatynę. Zagotować dwie szklanki wody wraz z koncentratem pomidorowym i namoczoną wcześniej żelatyną, dodać łyżeczkę octu i szczyptę soli. Gdy galareta zacznie gęstnieć należy zalać nią indyka.