Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Inka piernikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piernikowa kawa Inka w świątecznej odsłonie - pachnąca piernikiem i pomarańczami. Smakuje przepysznie i mega rozgrzewa!

Inka piernikowa

Składniki:

Inka piernikowa

 

  • 4 kostki czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki kawy inka
  • 200 ml gorącej wody
  • 2-3 łyżki mleka
  • kilka goździków
  • kasza jaglana ekspandowana

Sposób przygotowania:

Inka piernikowa
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie dodać sok z pomarańczy oraz przyprawę do piernika. Wymieszać.

W kubku kawę Inkę zalać gorącą wodą i dodać podgrzane mleko. Na dno szklanki wlać rozpuszczoną czekoladę a na nią kawę Inkę.

Dodać kilka goździków i wierzch posypać jaglaną kaszą ekspandowaną. Przed spożyciem zmieszać.

Tagi:

napój kawa