Beatka983

Beatka983

Kucharz
[Przepisów: 7]

Jabłecznik

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre ciasto do porannej kawy...

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dalej ucierać, dodając po łyżce oliwę, mąkę z dodatkami i mleko. Wyrobić na jednolitą masę. Gotowe ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy.Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki. Delikatnie wciskać w ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180*C) na ok. 60 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.