Sposób przygotowania:
Jabłecznik
Przygotowanie:
Z mąki,masła,żółtek i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.Owinąć w folię i na godzinę włożyć do lodówki.Jabłka umyć,obrać i pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny i 5 minut prażyć.4/5 ciasta rozwałkować na stolnicy i wyłożyć nim blachę.Na cieście położyć jabłka.Białka ubić z cukrem,dodać kisiel i ułożyć na jabłkach.Na masę bezową zetrzeć resztę ciasta.Piec przez godzinę w 175s.c
Z mąki,masła,żółtek i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.Owinąć w folię i na godzinę włożyć do lodówki.Jabłka umyć,obrać i pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny i 5 minut prażyć.4/5 ciasta rozwałkować na stolnicy i wyłożyć nim blachę.Na cieście położyć jabłka.Białka ubić z cukrem,dodać kisiel i ułożyć na jabłkach.Na masę bezową zetrzeć resztę ciasta.Piec przez godzinę w 175s.c