Justi18

Justi18

Kucharz
[Przepisów: 17]

Jabłecznik

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ciasto można zrobić bardzo szybko :) I jest pyszne ! Ja zrobiłam je w tortownicy gdyż innej blachy nie miałam.

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
Mąkę, cukier, mleko, proszek do pieczenia, jajko i roztopioną wcześniej margarynę miksujemy w misce aż wszystkie składniki się połączą. Jabłko obrać i oczyścić. Kroimy na małe kawałeczki.Formę natłuścić i wysypać bułką tartą, wylać ciasto. Piec w 160 - 170 stopniach, przez ok 50 nim. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem :)SMACZNEGO !RADA! : Aby kawałki jabłek nie wpadały w ciasto możemy je lekko oprószyć mąką.