bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 180]

Jabłecznik 14

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto bardzo szybkie, proste i smaczne.

Jabłecznik 14 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłecznik 14

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik 14
Margarynę rozpuszczamy na ogniu i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy, potem żółtka, cały czas ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, mieszamy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm. Jabłka obieramy, kroimy na cienkie plasterki, układamy na cieście i posypujemy cukrem cynamonowym. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni.
Jabłecznik 14
Ciasto wykładamy na blachę i układamy na nim pokrojone jabłka.
Jabłecznik 14
Posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy.
Jabłecznik 14
Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni.