Sposób przygotowania:
Jabłecznik bez pieczenia
Przygotować 800 g jabłek startych na grubej tarce, jeżeli są bardzo soczyste trochę odcisnąć sok. 1 galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody i studzimy. Margarynę utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy dodać otartą skórkę z cytryny. Ciągle ucieramy i wlewamy tężejącą galaretkę. Do masy dodajemy jabłka i całość dobrze mieszamy. Masę z jabłkami wykładamy do tortownicy na biszkopty, powierzchnię wyrównujemy. Tortownice wkładamy do lodówki. Z plasterków jabłka robimy dekoracje (foremkami wycinamy małe jabłuszka) kładziemy je na stężałej masie i zalewamy chłodną galaretką przygotowaną w 250 ml wody. Odstawiamy do stężenia. SMACZNEGO!
Sarenka
weranda
Dorcia
Natala1210