Sposób przygotowania:
Jabłecznik kokosowy
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,dodać żółtka,pokrojone w kawałki masło,cukier,wiórki kokosowe ,zagnieść i schłodzić w lodówce.Dno i boki natłuszczonej formy,wylepić ciastem,ponakłuwać i wstawić do piekarnika(200:C) na15min.
Sparzone i odsączone rodzynkizalać rumem,odstawić.Masło utrzeć z cukrem,żółtkami,twarogie,wymieszać z wiórkami kokosowymi.Jabłka obrać ,zetrzeć na tarce,skropić sokiem z cytryny,wymieszać z przygotowaną masą i rodzynkami.Dodać śmietankę ubitą z cukrem waniliowym i pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować mase na lekko podpieczonym spodzie i piec około godziny w 180"C.
Sparzone i odsączone rodzynkizalać rumem,odstawić.Masło utrzeć z cukrem,żółtkami,twarogie,wymieszać z wiórkami kokosowymi.Jabłka obrać ,zetrzeć na tarce,skropić sokiem z cytryny,wymieszać z przygotowaną masą i rodzynkami.Dodać śmietankę ubitą z cukrem waniliowym i pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować mase na lekko podpieczonym spodzie i piec około godziny w 180"C.