Sposób przygotowania:
Jablecznik ... palce lizac !!!
Zoltka ubic z 1/2 szklanki cukru ,cukrem waniliowym na puszy-
sta piane .Make posiekac z margaryna i proszkiem do pieczenia ,
dodac ubite zoltka i wszystko zagniesc .Polowe ciasta wylozyc na wysmarowana tluszczem foremke,druga polowe zamrozic.
Na ciasto w foremce wykladamy zesmazone jablka ( wymieszane
podczas smazenia z 1/2 szkl.cukru i cynamonem ) posypac pokrojonymi orzechami.Nastepnie ubic piane z bialek z cukrem
(1/2 szkl cukru ) i wylozyc na jablka .Zamrozone ciasto zetrzecna grubej tarce bezposrednio na piane z bialek.
Pieczemy w temp.180°C okolo 50 min. ( w zaleznosci od piekarni-
ka). Ciasto mozemy posypac cukrem pudrem albo jeszcze
cieple posmarowac dzemem np.morelowym .SMACZNEGO !!!
sta piane .Make posiekac z margaryna i proszkiem do pieczenia ,
dodac ubite zoltka i wszystko zagniesc .Polowe ciasta wylozyc na wysmarowana tluszczem foremke,druga polowe zamrozic.
Na ciasto w foremce wykladamy zesmazone jablka ( wymieszane
podczas smazenia z 1/2 szkl.cukru i cynamonem ) posypac pokrojonymi orzechami.Nastepnie ubic piane z bialek z cukrem
(1/2 szkl cukru ) i wylozyc na jablka .Zamrozone ciasto zetrzecna grubej tarce bezposrednio na piane z bialek.
Pieczemy w temp.180°C okolo 50 min. ( w zaleznosci od piekarni-
ka). Ciasto mozemy posypac cukrem pudrem albo jeszcze
cieple posmarowac dzemem np.morelowym .SMACZNEGO !!!
luna
moli
na weekend bo ma gosci . Czym dluzej lezy tym robi sie smaczniejszy ,
dziekuje ...!!!
kinga