Sposób przygotowania:
Jabłecznik z bitą śmietaną
Blaszkę o wielkości 25x40 cm lekko posmarować masłem ułożyć warstwę herbatników, jabłka prażone wyłożyć ze słoików, dodać cukier waniliowy i podgrzać żeby były bardzo gorące, a cukier się rozpuścił, wsypać suche galaretki i dobrze wymieszać. Wyłożyć na ciasteczka, przykryć drugą warstwą ciastek, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować bitą śmietaną. Smacznego.
msewka
Natala1210
Isabel
msewka
Co do ciasta, to ja nie widzę tam płatów.A robię napoleonki na herbatnikach i wygląda to podobnie.Jabłka zaś jeśli prażymy osobiście, to i owszem kawałki są.Do musu jabłkowego dodajemy później większe kawalki i w efekcie się całkiem nie rozpadną.Dla mnie przepis wiarygodny.
anullka7
Isabel,jabłka mamy swoje prażone,i właśnie tak wyglądają:) wystarczy tylko przepis wykonać ,a na pewno się przekonasz.
Zrobię na święta jeszcze jedno takie,to wstawię zdjęcia na forum pod przepisem.
ank_a
anullka7
Mirka227
5!
AguchaZ
yola