blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Jabłecznik z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Jabłecznik z bitą śmietaną

Składniki:

Jabłecznik z bitą śmietaną

 

  • 35 dag mąka pszenna,
  • 2 sztuki jajka,
  • 3/4 szklanki cukier,
  • cukier wanilinowy,
  • 10 dag masło,
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 opakowanie śnieżka,
  • 3/4 szklanki mleko,
  • 1 słoik dżem,
  • wiórki kokosowe,
  • 1 szczypta Soli

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z bitą śmietaną
Masło posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajka, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odstawić do schłodzenia, po czym upiec w średnio nagrzanym piekarniku. W czasie pieczenia ciasta ubić śmietanę z mlekiem. Na gorące rumiane cisto wyłożyć mus jabłkowy. Gdy placek ostygnie, udekorować go bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

jajko jajka