Sposób przygotowania:
Jabłecznik z bitą śmietaną
Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka i ubijamy na najwolniejszych obrotach. Powoli dodajemy mąką, olej i proszek do pieczenia, mieszamy powoli.
Ciasto wylewamy na blachę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki i smażymy, aż się rozgotują. Wsypujemy do nich dwie galaretki i dokładnie mieszamy. Wykładamy gorące jabłka na biszkopt.
Ubijamy śmietanę z łyżką cukru pudru i fixami. Wykładamy na ostudzone jabłka. Posypujemy czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.
Ciasto wylewamy na blachę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki i smażymy, aż się rozgotują. Wsypujemy do nich dwie galaretki i dokładnie mieszamy. Wykładamy gorące jabłka na biszkopt.
Ubijamy śmietanę z łyżką cukru pudru i fixami. Wykładamy na ostudzone jabłka. Posypujemy czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.