Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kaszą manną
1. Suche składniki (mąkę, kaszę mannę, cukier) wsypujemy do jakiejś miseczki i mieszamy, następnie rozdzielamy je do 3 szklanek w równych proporcjach. 2.Obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne i trzemy je na tarce na grubych oczkach. 3. Smarujemy blachę tłuszczem i posypujemy bułką tartą. 4. Kładziemy na przemian warstwy, Sucha (szklanka wymieszanych składników suchych), jabłka, sucha, jabłka i na wierzch sucha. 5. Na samym wierzchu kładziemy pokrojoną w plasterki mararynę, tak żeby plasterki z 1 kostki starczyły na pokrycie całej blaszki :) 6. Wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego na 120 st. C i pieczemy dopóki składniki się nam nie połączą. Ciasto na wierzchu musi być zarumienione :) SMACZNEGO!!!!
Natala1210
słonko