Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Jabłka do mięs i pasztetów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny dodatek do pasztetów i potraw mięsnych

Jabłka do mięs i pasztetów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka do mięs i pasztetów

 

Sposób przygotowania:

Jabłka do mięs i pasztetów
Jabłko myjemy i obieramy. Następnie usuwamy gniazda nasienne. Gotowe jabłko kroimy w kostkę około 1 cm i skrapiamy je sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy jabłka i smażymy je do momentu aż będą szkliste. Smażymy je na wolnym ogniu. W między czasie dodajemy tymianek. Najlepiej użyć świeżego tymianku - wówczas bierzemy 1 łyżeczkę. Pod koniec smażenia dodajemy miód. Ewentualnie doprawiamy całość solą i pieprzem do smaku. Tak usmażone jabłko świetnie pasują do pasztetów jak również duszonego mięsa. Serdecznie polecam i życzę smacznego ;)
Jabłka do mięs i pasztetów
Gotowe jabłko kroimy w kostkę około 1 cm i skrapiamy je sokiem z cytryny.
Jabłka do mięs i pasztetów
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy jabłka i smażymy je do momentu aż będą szkliste.
Jabłka do mięs i pasztetów
W między czasie dodajemy tymianek. Najlepiej użyć świeżego tymianku.