Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jabłka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Oryginalny dodatek do obiadu, dla lubiących nietypowe połączenia.

Jabłka do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Jabłka do obiadu
Jabłka (użyłam słodkich jabłek) obrać, przekroić na 4 części, usunąć z nich gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić palmę. Wrzucić do niej kawałki jabłek. Do jabłek dodać cukier, sól ziołową, gałkę muszkatołową, pieprz, czosnek granulowany i majeranek. Wszystko wymieszać. Jabłka smażyć kilka minut, żeby zmiękły, ale się nie rozpadły. Na koniec do jabłek dodać musztardę. Wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Jabłka do obiadu
Obrane pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone jabłka.
Jabłka do obiadu
Kawałki jabłek wrzucone na rozgrzaną na patelni palmę.
Jabłka do obiadu
Jabłka wymieszane ze wszystkimi przyprawami.
Jabłka do obiadu
Musztarda dodana do podsmażonych jabłek.