kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Jabłka lub gruszki w biszkopcie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Owoce umyć ze skórki, podzielić na cząstki. Białka ubić na pianę, dodając po łyżce cukier.

Jabłka lub gruszki w biszkopcie

Składniki:

Jabłka lub gruszki w biszkopcie

 

Sposób przygotowania:

Jabłka lub gruszki w biszkopcie
Owoce umyć ze skórki, podzielić na cząstki. Białka ubić na pianę, dodając po łyżce cukier. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku, ubijając w dalszym ciągu, a na końcu wymieszać ją z tartą bułką.

Formę wysmarować margaryną, na dno nalać trochę ciasta, na nim poukładać owoce i zalać resztą ciasta. Wstawić do piekarnika na 20 minut.Podawać ubrane konfiturą lub kruchymi ciasteczkami.