kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Jabłka migdałowe po gospodarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka obrać i wydrążyć, usuwając gniazda nasienne. Od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.

Jabłka migdałowe po gospodarsku

Składniki:

Jabłka migdałowe po gospodarsku

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka migdałowe po gospodarsku
Jabłka obrać i wydrążyć, usuwając gniazda nasienne. Od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Zmielone migdały połączyć z połową cukru i śmietany.

Masą napełnić wydrążone jabłka. Tosty posmarować masłem i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia masłem do dołu. Na każdej kromce umieścić po jednym jabłku i piec przez 20 minut w temp. 200 stopni C.

Deser podawać ciepły, posypany cukrem i polany śmietaną