Sposób przygotowania:
Jabłka migdałowe po gospodarsku
Jabłka obrać i wydrążyć, usuwając gniazda nasienne. Od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Zmielone migdały połączyć z połową cukru i śmietany.
Masą napełnić wydrążone jabłka. Tosty posmarować masłem i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia masłem do dołu. Na każdej kromce umieścić po jednym jabłku i piec przez 20 minut w temp. 200 stopni C.
Deser podawać ciepły, posypany cukrem i polany śmietaną
Masą napełnić wydrążone jabłka. Tosty posmarować masłem i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia masłem do dołu. Na każdej kromce umieścić po jednym jabłku i piec przez 20 minut w temp. 200 stopni C.
Deser podawać ciepły, posypany cukrem i polany śmietaną