Sposób przygotowania:
Jabłka otulone pianką
Przygotować galaretkę cytrynową jak podano na opakowaniu. BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na zmniejszonych obrotach miksera wmieszać żółtka. Pod koniec mąkę i proszek przesiać do miski i wymieszać już łyżką. Przełożyć na wysmarowaną margaryna brytfannę i piec w 180 st. Przez ok. 25 minut. Po wyjęciu ostudzić. JABŁKA: Jabłka umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć w garnuszku i wsypać galaretkę w proszku i cukier (do smaku). Wyłożyć na biszkopta. PIANKA Gdy galaretka będzie już lekko tężała zacząć ubijać mleko. Pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Wylać na masę jabłkową. Dać do lodówki na ok. 2-3 godziny.