Sposób przygotowania:
Jabłecznik z pianką
Ze składników na ciasto oddzielić białka od żółtek. Żółtka ubić z cukrem, cukrem waniliowym, dodać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem formę i piec około 15 minut w temperaturze 180C, ostudzić i zdjąć skórką z biszkopta. Następnie z przepisu na masę I, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i kiedy zacznie tężeć połączyć ją z jabłkowym musem i tak przygotowaną masę wyłożyć na biszkopt. Kolejno, z przepisu na masę II, galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać do niej tężejącą galaretkę i tak przygotowaną masę wyłożyć na masę pierwszą.
Następnie rozpuścić w wodzie dowolną galaretkę i kiedy zacznie tężeć wylać ją na śmietankową masę.
Następnie rozpuścić w wodzie dowolną galaretkę i kiedy zacznie tężeć wylać ją na śmietankową masę.
pusieczek2@wp.pl