Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jabłka pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jabłka pasteryzowane są świetne do szarlotki, makaronu lub ryżu.

Jabłka pasteryzowane

Składniki:

Jabłka pasteryzowane

 

Sposób przygotowania:

Jabłka pasteryzowane
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do słoików, mocno ubić pozostawiając 2-3 cm wolnej przestrzeni pod zakrętką. Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru i zakręcić zakrętkę. Słoiki z jabłkami włożyć do garnka, wlać wodę, zagotować i pasteryzować około 25-30 minut. Takie jabłka można używać do szarlotki, ryżu, makaronu. Przechowywać w chłodnym miejscu.