Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone z kaszanką
Cebulę obrać, drobno posiekać, korniszony pokroić w kosteczkę. Kaszankę wyjąć ze skórki, wymieszać z cebulką, korniszonem, musztardą, majerankiem, tymiankiem i pieprzem.
Jabłka umyć odkroić wierzchy i zachować jako przykrywki (skropić od spodu cytryną). Środek jabłka wydrążyć, napełnić jabłka nadzieniem, przykryć pokrywkami i upiec w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni na blasze, na papierze do pieczenia.
Do pieczenia na grillu jabłka owijamy w folię aluminiową i w czasie pieczenia obracamy ze wszystkich stron.
Jabłka umyć odkroić wierzchy i zachować jako przykrywki (skropić od spodu cytryną). Środek jabłka wydrążyć, napełnić jabłka nadzieniem, przykryć pokrywkami i upiec w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni na blasze, na papierze do pieczenia.
Do pieczenia na grillu jabłka owijamy w folię aluminiową i w czasie pieczenia obracamy ze wszystkich stron.