Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem- to pyszny deser dla całej rodziny. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne.

Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem

Składniki:

Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem

 

Sposób przygotowania:

Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem
1. Miód razem z cukrem rozpuszczam w garnuszku. Dodaję orzechy. Wszystko razem mieszam i smażę około 5 minut. Chwilę studzę.

2. Z jabłek odcinam wierzchołki. Wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam farszem orzechowym.

3. Jabłka przykrywam odciętymi wierzchołkami i układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

4. Upieczone jabłka podaję z bitą śmietaną lub lodami.