Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Mini torciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie torciki są proste w wykonaniu. Nie wymagają dużo pracy, a są efektowne. Nadadzą się na przyjęcie jak i na podwieczorek.

Mini torciki

Składniki:

Mini torciki

krem:

  • 10 dag margaryny Kasi
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka

dodatkowo:

  • maliny do dekoracji
  • 24 sztuk ciasteczek Maltanki

Sposób przygotowania:

Mini torciki
1. Gotujemy budyń z jednej szklanki mleka i odstawiamy do wystygnięcia.

2. Margarynę Kasię ucieramy na puszystość. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę ucieramy.

3. Stopniowo do margaryny dodajemy budyń przy tym ucierając.Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.

4. Na ciastka wyciskamy rozetki i składamy torciki. Na wierzchu wyciskamy jedną dużą rozetkę i dekorujemy maliną.

5. Gotowe! Smacznego!