Sposób przygotowania:
Jabłka w biszkopcie
Białka ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru. Żółtka ucieramy do białości z cukrem i 1 łyżką wrzątku. Następnie łączymy je z pianą i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, wykładamy do formy 25/36 i na ciasto układamy ćwiartki jabłek. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.
![Jabłka w biszkopcie Jabłka w biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-biszkopcie-240742.jpg)
![Jabłka w biszkopcie Jabłka w biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-biszkopcie-240743.jpg)
![Jabłka w biszkopcie Jabłka w biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-biszkopcie-240744.jpg)
![Jabłka w biszkopcie Jabłka w biszkopcie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-biszkopcie-240745.jpg)