Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 288]

Sałatka ryżowa wg Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z ryżu, szynki, selera naciowego pokrojonego cienko oraz jabłka startego na tarce jarzynowej.

Sałatka ryżowa wg Beaty

Składniki:

Sałatka ryżowa wg Beaty

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa wg Beaty
Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Seler opłukać i pokroić cieniutko. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W misce mieszamy ryż, szynkę, seler, jabłka czosnek, dodajemy natkę, sól, pieprz i majonez.

Delikatnie mieszamy.