klaudia_ewa

klaudia_ewa

Szef Kuchni
[Przepisów: 83]

Jablka w ciescie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Otoczone chrupiaca skorupka miekkie jablka rozplywaja sie w ustach:) Przed podaniem mozna posypac cukrem pudrem.

Jablka w ciescie

Składniki:

Jablka w ciescie

 

  • Cisto:
  • 25dag maki
  • 20dag margaryny
  • 6 dag cukru
  • 3 zoltka
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • Ponadto:
  • 9 srednich jablek
  • rodzynki
  • dzem
  • kokos

Sposób przygotowania:

Jablka w ciescie
Z podanych skladnikow wyrabiamy ciasto (najlepiej na stolnicy). rozwalkowujemy.
Z jablek wydrazamy srodki, obieramy ze skorki. Kazde umieszczamy na ciescie w pewnych odstepach od siebie, do kazdego nakladamy dzem, rodzynki i kokos. Na ok. 5 cm od jablka ucinamy ciasto i oblepiamy owoc z kazdej strony. Pieczemy w 200 stopniach C az sie zarumienia.