iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jabłka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

W sezonie jesiennym, letnim czy zimowym takie jabłuszka smakują zawsze pysznie dla moich dzieci to jest jedno z lepszych dań.

Jabłka w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka w cieście

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście
Jabłka obrać pokroić w plastry i wydrążyć środki. W misce wymieszać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, dodać do niej szczyptę soli i żółtka jajek oraz mleko przy pomocy miksera wymieszać gładkie ciasto. Białka jajek ubić na sztywno i delikatnie połączyć z przygotowanym ciastem na koniec do ciasta dodać dodać płaską łyżeczkę cynamonu. Do przygotowanego ciasta włożyć plasterki jabłek i po zamoczeniu w cieście jabłka kłaść na rozgrzanym oleju, smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Jabłka po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Jabłka w cieście
Z podanych składników przygotować puszyste ciasto.
Jabłka w cieście
Jabłka pokroić w plastry i wyciąć gniazda nasienne.
Jabłka w cieście
Krążki jabłek maczać w przygotowanym cieście.
Jabłka w cieście
Jabłka w cieście smażyc na złoty kolor.