katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jabłka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszyscy chyba lubimy jabłka i bardzo często używamy ich gdy przygotowujemy coś na słodko .Oprócz ciast można jabłka usmażyć w dowolnym cieście np naleśnikowym.

Jabłka w cieście

Składniki:

Jabłka w cieście

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście
Jajka wybijamy dodajemy cukier waniliowy i miksujemy. Miksując dodajemy mleko i mąkę. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto naleśnikowe.

Jabłka obieramy i wykrawamy gniazda nasienne(jabłka nie kroimy na połowy). Po usunięciu gniazd jabłka kroimy na grube plasterki.

Plastry jabłek obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.

Krążki po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.