aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jabłka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciastka francuskie nadziewane jabłkami w delikatnej posypce cynamonu. Rozpływają się w ustach!!!

Jabłka w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 jabłka
  • cynamon
  • cukier waniliowy
  • dżem truskawkowy

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście francuskim
Ciasto rozwijamy z rulonika i kroimy na 12 kwadratów. Smarujemy po jednej stronie dżemem. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w ósemki. Kładziemy po kawałku jabłka na ciasto posmarowane dżemem, posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem i zawijamy ciasto w kopertę. Wstawiamy do nagrzanego do 220 st.C piekarnika i pieczemy 10-12 minut. Po ostygnięciu możemy posypać cukrem pudrem.
Jabłka w cieście francuskim
Ciasto kroimy na 12 kwadratów, każdy cienko smarujemy dżemem.
Jabłka w cieście francuskim
Na każdy kwadrat kładziemy kawałek jabłka i posypujemy cukrem waniliowym.
Jabłka w cieście francuskim
Następnie posypujemy szczyptą cynamonu.
Jabłka w cieście francuskim
Każdy kwadrat ciasta zawijamy w kopertę. Wkładamy do piekarnika.