mimi65

mimi65

Kucharz
[Przepisów: 14]

Jabłka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto, które się udaje.Podawać z bitą śmietaną

Jabłka w cieście francuskim

Składniki:

Jabłka w cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 białko
  • 3 łyżki grubego brązowego cukru
  • Nadzienie:
  • 1, 20 jabłek
  • 15 dag brązowego cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta cynamonu
  • skórka otarta z 1 pomarańczy

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście francuskim
Nadzienie :mąkę wymieszać z cukrem, cynamonem i skórką pomarańczową.Obrane jabłka pokroić w plasterki i wymieszać z mąką . Ciasto podzielić : 2/3 ciasta wyłożyć do formy (tortownicy)wysypanej mąką.Rozłożyć nadzienie, przykryć resztą ciasta , zlepić brzegi.Wierzch posmarowac roztrzepanym białkiem i posypać cukrem.Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30 minut.