Sposób przygotowania:
jabłka w cieście smakosza
Przygotowanie:
Przesiać dokładnie mąkę kukurydzianą,zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Wszystkie składniki wymieszać dokładnie na luźne ciasto.Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne,pokrajać w plasterki.Każdy plasterek jabłka maczać w cieście,układać na rozgrzanym oleju na patelni i smażyć na rumiano z obydwóch stron.Zamiast jabłka można dodać do ciasta 2 łyżki twarożku.
Przesiać dokładnie mąkę kukurydzianą,zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Wszystkie składniki wymieszać dokładnie na luźne ciasto.Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne,pokrajać w plasterki.Każdy plasterek jabłka maczać w cieście,układać na rozgrzanym oleju na patelni i smażyć na rumiano z obydwóch stron.Zamiast jabłka można dodać do ciasta 2 łyżki twarożku.