pychotek

pychotek

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Jabłka z bitą śmietaną 3

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki w przygotowaniu i smaczny deser z polskich jabłuszek z domowego ogrodu.

Jabłka z bitą śmietaną 3

Składniki:

Jabłka z bitą śmietaną 3

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z bitą śmietaną 3
Herbatniki kruszymy i lekko podgrzewamy na patelni, śmietanę ubijamy z cukrem pudrem(cukier puder dodajemy gdy śmietana jest już ubita). Jabłka pokrojone w kostkę mieszamy z cukrem i cynamonem a następnie gotujemy przez ok. 20 min. Ugotowane jabłka odstawiamy do ostudzenia. Na sam koniec na dno pucharka czy też szklanki sypiemy warstwę herbatników, później ostudzone jabłka i bitą śmietanę. Robimy tyle warstw aż wyczerpiemy składniki. Smacznego:)