kuklik

kuklik

Kucharz
[Przepisów: 5]

jabłka z kiślem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przepyszny dodatek do chleba lub bułek na śniadanie lub lekką kolację

jabłka z kiślem

Składniki:

jabłka z kiślem

 

  • 2 kilo jabłek
  • cukier do swojego smaku
  • kisiel cytrynowy

Sposób przygotowania:

jabłka z kiślem
Jabłka obieramy ze skóry i gniazd nasiennych, kroimy w drobniejsze kawałki. Jabłka wkładamy do garnka i zalewamy 1/2 szklanki wody i prażymy do całkowitego rozgotowania się jabłek.Pod koniec smażenia gdy woda już odparuje dodajemy cukier do smaku ( ilość zależy od gatunku jabłek i swojego smaku) i rozrobiony w niewielkiej ilości wody kisiel, dokładnie mieszamy i chwilę jeszcze smażymy. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia,