malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Jabłka zapiekane w tostach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Migdałami można posypać przed wstawieniem do piekarnika

Jabłka zapiekane w tostach

Składniki:

Jabłka zapiekane w tostach

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane w tostach
Piekarnik rozgrzać do 200st C. Podłużną foremkę nasmarować tłuszczem. Chleb kroimy po przekątnej. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda, kroimy na ósemki. Spód formy wykładamy chlebem i układamy na nim jabłka. Jajo roztrzepujemy z cukrem, śmietaną i cynamonem. Oblewamy każdy kawałek jabłka. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy, aż sie zarumienią (ok 25min). Przed podaniem posypujemy migdałami.