Sposób przygotowania:
Jacket potato - ziemniaki w mundurkach
Duzego ziemniaka myjemy i wycieramy, 'pakujemy' w folie aluminiowa i smarujemy maslem lub oliwa, zamykamy szczelnie folie. PIEKARNIK - 1 do 2 godzin Zamiast do folii wsadzamy do zaroodpornego naczynia. MIKROFALOWKA - 8-10 min kazdy ziemniak , na najwyzszych obrotach Gotowy zemniak (musi byc miekki zeby widelec wszedl) musi stracic troszke 'brzuszka' wybieramy czesc aby moc wsadzic farsz (wedlug upodobania) wg mojego synka fasolka w sosie pomidorowym i ser jest najlepsza ;). Ziemniaka wypelniamy farszem a na koniec posypujemy serem zoltym.Tunczyk + kukurydza Fasolka + ser Sam ser Ser zolty i szynka Kurczak rozdrobniony kukurydza groszek i ser Mozna mieszac jak tylko sie chce.
Niuniaczka
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://youknowwhereyouare.com/wp-content/uploads/2008/09/jaket-potato.jpg&imgrefurl=http://youknowwhereyouare.com/jacket-or-baked-potato/&usg=__bUFUgl07cUiyGv1zpZa3L_9jORc=&h=323&w=520&sz=33&hl=pl&start=9&um=1&itbs=1&tbnid=nzd0RjqLCZDZaM:&tbnh=81&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Djacket%2Bpotato%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4IRFC_plPL350PL350%26tbs%3Disch:1