Sposób przygotowania:
Jacket Potatoes z tuńczykiem
Etap 1
Ziemniaki myjemy, zawijamy każdy w mokry ręcznik papierowy i każdy oddzielnie wkładamy do mikrofali na około 7-8 minut. Następnie nacinamy ziemniaki, żeby nie eksplodowały w piekarniku, zawijamy luźno w filię aluminiowa i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Etap 2
Tuńczyka odsączamy z wody i mieszamy z majonezem, ketchupem, drobno pokrojona cebulką (razem z zielonym szczypiorem), dodajemy tobasco i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Etap 3
Rukolę myjemy, osuszamy, polewamy sosem Cesar i posypujemy orzeszkami pinii.
Etap końcowy
Upieczone, gorące ziemniaki nacinamy w połowie, wkładamy do kieszonki 1/2 łyżki masła i wypełniamy masa tuńczykową (zimną). podajemy gorące razem z sałatą.
Ziemniaki myjemy, zawijamy każdy w mokry ręcznik papierowy i każdy oddzielnie wkładamy do mikrofali na około 7-8 minut. Następnie nacinamy ziemniaki, żeby nie eksplodowały w piekarniku, zawijamy luźno w filię aluminiowa i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Etap 2
Tuńczyka odsączamy z wody i mieszamy z majonezem, ketchupem, drobno pokrojona cebulką (razem z zielonym szczypiorem), dodajemy tobasco i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Etap 3
Rukolę myjemy, osuszamy, polewamy sosem Cesar i posypujemy orzeszkami pinii.
Etap końcowy
Upieczone, gorące ziemniaki nacinamy w połowie, wkładamy do kieszonki 1/2 łyżki masła i wypełniamy masa tuńczykową (zimną). podajemy gorące razem z sałatą.