Sposób przygotowania:
Deser Piña Colada z rumem
Do deseru idealnie nadaje się bardzo dojrzały słodki aromatyczny ananas, którego trzeba dokładnie obrać ze skóry oraz wyciąć wszystkie "oczka" i twardy rdzeń. Miąższ pokroić w niewielkie kawałki zachowując wyciekający sok. Większość ananasa przełożyć do zamykanego naczynia i lekko zmrozić pilnując, aby zupełnie nie zamarzł. Niewielką ilość cząstek odłożyć do dekoracji.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilością wody i wymieszać - pozostawić do spęcznienia, po czym rozpuścić w mikrofalówce i przestudzić.
Do blendera z ostrymi nożykami wrzucić lekko zmrożonego ananasa, dolać rum, nieco syropu kukurydzianego oraz przestudzoną żelatynę i całe opakowanie śmietanki kokosowej.
Wszystko zmiksować jak najdokładniej i przelać do pucharków lub szklanek.
Przybrać kawałkami ananasa.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilością wody i wymieszać - pozostawić do spęcznienia, po czym rozpuścić w mikrofalówce i przestudzić.
Do blendera z ostrymi nożykami wrzucić lekko zmrożonego ananasa, dolać rum, nieco syropu kukurydzianego oraz przestudzoną żelatynę i całe opakowanie śmietanki kokosowej.
Wszystko zmiksować jak najdokładniej i przelać do pucharków lub szklanek.
Przybrać kawałkami ananasa.