Sposób przygotowania:
Kokosowa panna cotta
Kremówkę przelać do rondelka, rozgrzać z olejem kokosowym i dosypać cukier i cukier waniliowy, po czym wymieszać do rozpuszczenia.
Do zimnego mleka wsypać żelatynę, wymieszać i odstawić do spęcznienia.
Po 10 minutach rozpuścić w mikrofalówce. Mleko kokosowe dodać do gorącej śmietany, dokładnie wymieszać dodając rozpuszczoną żelatynę.
Całość pozostawić do ostygnięcia, a następie ubić mikserem do zgęstnienia. Gęstą masę przelać do przygotowanych pojemników i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Kiedy stężeje wyjąć na spodeczki. Można podać z owocowym musem albo cząstkami świeżych owoców.
Do zimnego mleka wsypać żelatynę, wymieszać i odstawić do spęcznienia.
Po 10 minutach rozpuścić w mikrofalówce. Mleko kokosowe dodać do gorącej śmietany, dokładnie wymieszać dodając rozpuszczoną żelatynę.
Całość pozostawić do ostygnięcia, a następie ubić mikserem do zgęstnienia. Gęstą masę przelać do przygotowanych pojemników i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Kiedy stężeje wyjąć na spodeczki. Można podać z owocowym musem albo cząstkami świeżych owoców.
kuchenny świat