Sposób przygotowania:
Jaglana zapiekanka z kurczakiem
Gotujemy 3/4 filiżanki kaszy jaglanej według przepisu na opakowaniu. Kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy na niewielkie kawałki. Marchewke obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy. Wrzucamy na niego kurczaka i przesmażamy szybko. Dodajemy startą marchewkę i smażymy razem kolejne 3 minuty. Dodajemy mrożony szpinak w liściach oraz 4 łyżki wody źródlanej i maleńką szczyptę soli morskiej i dusimy pod przykryciem kilka minut, aż szpinak będzie gorący. Napełniamy foremki połową kaszy jaglanej. Na to wykładamy farsz i przykrywamy resztą kaszy jaglanej. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika należy zapiekankę trochę ostudzić przed podaniem.