Sposób przygotowania:
Jaglane trufle z nuta kokosu
Odmierzmy kaszę jaglaną. Następnie umieszczamy ją na gęstym sitku i sparzamy wrząca wodą. Odcedzoną przekładamy do garnka. Zalewamy ją mlekiem, dodajemy sól i gotujemy do miękkości. Między czasie odważamy herbatniki. Gotowe przekładamy do miski i za pomocą pałki rozkruszamy. Można także rozkruszyć je np. w malakserze. Śmietankę przelewamy do garnka, czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy w śmietance. Ugotowaną kaszę miksujemy. Do zmiksowanej dokładamy rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowaną masę jaglaną wraz z kokosem dodajemy do pokruszonych herbatników. Całość dokładnie mieszamy formując kulę. Z gotowej masy formujemy trufle i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Masa łatwo się formuje gdy jest jeszcze ciepła.
Netka
alien1985
jaga85
POLECAM!!!!!
jaga85
Ja tez uwielbiam tą kaszę!!!!!!
aczp
mysza75
Bernadetta
jaga85
Cenne uwagi:):)