Sposób przygotowania:
Jaglanka na mleku z czekoladą, malinami i miodem
1. Kaszę jaglaną kilkakrotnie przepłukałam na sitku pod bieżąca wodą (aż popłynie czysta, nie mętna woda). Ostatni raz przelałam kaszę wrzątkiem (usuwa goryczkę z kaszy).
2. W rondelku zagotowałam mleko migdałowe z 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżka oleju. Wrzuciłam kaszę i zamieszałam TYLKO RAZ, żeby kasza nie przykleiła się do dna. Przykryłam, zmniejszyłam ogień i gotowałam 17 minut. po tym czasie zestawiłam na 5 minut z ognie, nie odkrywając . Następnie odkryłam i poczekałam jeszcze 10 minut.
3. Kaszę delikatnie mieszamy z malinami i posypujemy starta czekoladą i polewamy miodem. Pycha!
2. W rondelku zagotowałam mleko migdałowe z 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżka oleju. Wrzuciłam kaszę i zamieszałam TYLKO RAZ, żeby kasza nie przykleiła się do dna. Przykryłam, zmniejszyłam ogień i gotowałam 17 minut. po tym czasie zestawiłam na 5 minut z ognie, nie odkrywając . Następnie odkryłam i poczekałam jeszcze 10 minut.
3. Kaszę delikatnie mieszamy z malinami i posypujemy starta czekoladą i polewamy miodem. Pycha!