kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jaglanka z bananem i malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną jaglankę. Przygotowana z dodatkiem banana i malin. Polecam na śniadanie lub na deser.

Jaglanka z bananem i malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaglanka z bananem i malinami

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z bananem i malinami
Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Banana obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowaną kaszę przekładamy do pojemnika i dodajemy pokrojonego banana ( kilka plasterków zostawiamy do dekoracji ), blendujemy. Jaglankę przekładamy do miseczki i dekorujemy plasterki banana, malinami i miętą. Oprószamy cukrem pudrem.
Jaglanka z bananem i malinami
Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego pojemnika.
Jaglanka z bananem i malinami
Banana obieramy ze skórki i kroimy, skrapiamy sokiem z cytryny.
Jaglanka z bananem i malinami
Pokrojonego banana dokładamy do ugotowanej kaszy jaglanej, blendujemy.
Jaglanka z bananem i malinami
Na jaglance układamy maliny i pokrojonego banana.

Tagi:

jaglanka owoce