jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Jaglanka z bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 16

To pyszny, zdrowy posiłek. Tak podana kasza świetnie sprawdzi się na śniadanie, czy deser. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Można wzbogacić je o ulubione bakalie.

Jaglanka z bananem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jaglanka z bananem

składniki

Sposób przygotowania:

Jaglanka z bananem

ETAP 1

Jaglanka z bananem
ugotowaną kaszę studzimy

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną pozostawiamy do przestudzenia.

ETAP 2

Jaglanka z bananem
obrane banany kroimy i miksujemy

Banany obieramy i kroimy na mniejsze części. Tak przygotowane miksujemy.

ETAP 3

Jaglanka z bananem
kakao i cukier dodajemy do bananów

Do zmiksowanych dodajemy kakao i cukier do smaku. Ponownie miksujemy całość.

ETAP 4

Jaglanka z bananem
Kasze dodajemy do masy bananowo- kakaowej

Gotową masę łączymy z przestudzoną kaszą.

ETAP 5

Jaglanka z bananem
Danie doprawiamy

Całość doprawiamy do smaku cynamonem i mieszamy . Gotowe!