Sposób przygotowania:
Kokosowe jaglanki
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, oziębić. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, mąką kokosową i wiórkami. Następnie dodać starte na tarce zimne masło, olej i żółtka, wymieszać. Wsypać zimną kaszę, pokrojone orzechy i rodzynki, wyrobić.
Z ciasta formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i rozpłaszczyć widelcem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor (około 12-15 minut).
Z ciasta formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i rozpłaszczyć widelcem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor (około 12-15 minut).
Magdalena88
misia5