Sposób przygotowania:
Zajączek w jaglance
Gotujemy kaszę wg wskazówek na opakowaniu. Obieramy buraczki, trzemy je w drobną łezkę po czym przekładamy do garnuszka. Podlewamy niewielka ilością wody, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy masło. Doprawiamy buraczki sokiem z cytryny, miodem i pieprzem ziołowym do smaku. Dzielimy kaszę na trzy części. Do jednej części ciepłej kaszy dodajemy starty parmezan i migdały - mieszamy. Dodajemy do drugiej części buraczki w takiej proporcji by powstała kleista masa. Trzecią część mieszamy z pesto. Z żółtych plasterków wycinamy słoneczka. Do foremki w kształcie zajączka wkładamy jasną kaszę ugniatając ją lekko. Wyjmujemy zajączka z foremki na talerz. Dekorujemy talerz z pozostałymi kolorowymi kaszami. Zagrzewamy jeśli trzeba. Dekorujemy porcje sałatą, rukolą i koperkiem. Umieszczamy słoneczko. Takie same porcje przygotowujemy na pozostałych talerzach.
zewa
mysza75
jaNina