polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Jagodowa kasza jaglana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jagodowa kasza jaglana z płatkami migdałowymi

Jagodowa kasza jaglana

Składniki:

Jagodowa kasza jaglana

 

  • 6 dag kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 5 łyżek jagód
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • szczypta soli
  • https://gotujmy.pl/panel/dodaj/

Sposób przygotowania:

Jagodowa kasza jaglana
Zagotować mleko z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Wsypać kaszę. Gotować 20 minut na wolnym ogniu. Osobno uprażyć płatki migdałowe. Wymieszać kaszę z płatkami i jagodami. Podawać na ciepło.