Sposób przygotowania:
Jagodowe semifreddo na mascarpone
Schłodzoną śmietanę ubić. Dodawać po łyżce serka stale ubijając na najwyższych obrotach miksera. Pod koniec dodać cukier puder. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej z nich dodać zmiksowane jagody. Odłożyć troszkę całych jagód. Zetrzeć lub drobno pokroić białą czekoladę i dodać do masy jagodowej. Startą mleczną czekoladę dodać do białej masy. Przygotować keksówkę. Świetnie nadaje się do tego silikonowa, a zwykłą metalową wyłożyć folią spożywczą. Najpierw wyłożyć białą masę. Położyć warstwę ciastek. Powciskać między ciastka całe jagody. Wyłożyć masę jagodową. Wstawić do zamrażarki. Przed podaniem wyciągnąć wcześniej ok 30min i wstawić do lodówki. Smacznego!