Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Jagodowe trio

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały, lekki deser z zaledwie trzech składników. Ładnie wygląda i na prawdę dobrze smakuje, idealny na lato. Polecam.

Jagodowe trio

Składniki:

Jagodowe trio

 

  • 0,5 l jagód
  • 3 galaretki jagodowe
  • 350 g serka homogenizowanego naturalnego

 

  • Dodatkowo:
  • 2,5 szklanki wrzącej wody

Sposób przygotowania:

Jagodowe trio
1. Jagody podzielić na trzy równe porcje. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Wystudzić i wlać do czterech szerokich szklanek lub pucharków. Do każdego pucharka z galaretką wrzucić po równo jedną z trzech porcji jagód. Odłożyć do lodówki, aż całkowicie stężeje.

2. Kolejną galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Serek dokładnie wymieszać z drugą częścią jagód. Stopniowo, ciągle mieszając wlać tężejącą. Wyłożyć na galaretce z jagodami. Odłożyć do lodówki do stężenia.

3. Ostatnią z galaretek rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Tężejącą wylać na wierzch deseru. Wsypać pozostałe jagody. Odłożyć do stężenia. Smacznego!