Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Truskawki w kremie jagodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Bardzo lubię połączenie jagód i truskawek. W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem.

Truskawki w kremie jagodowym

Składniki:

Truskawki w kremie jagodowym

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w kremie jagodowym
Jagody, cukier i sok z cytryny umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym płomieniu. Kiedy jagody puszczą sporo soku wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną.

Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia.

Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową.

Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu.

Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :)