Sposób przygotowania:
Truskawki w kremie jagodowym
Jagody, cukier i sok z cytryny umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym płomieniu. Kiedy jagody puszczą sporo soku wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną.
Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia.
Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową.
Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu.
Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :)
Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia.
Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową.
Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu.
Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :)